Bereik je doelgroep voordelig met een flyer. Flyers zijn een goede manier om je boodschap onder een groot publiek te verspreiden. Bij het maken van flyers moet je ervoor zorgen dat deze de informatie bevat die voor jouw doelgroep belangrijk is. Misschien wil je een nieuw gerecht of menu, een product, een evenement of een nieuwe dienst promoten. Het belangrijkste aspect van de flyer is de kop. De kop moet kort en opvallend zijn. Gebruik geen lange en wandelende kop. Gebruik in plaats daarvan een paar goed gekozen woorden om de belangrijkste informatie over te brengen aan je klanten. Houdt altijd de volgende vier punten in het achterhoofd.

Flyer
  1. Doelgroep. Voor wie maak je de flyer, wie is je doelgroep?
  2. Bondige boodschap. Minder is meer.
  3. Zorg voor een goede vormgeving van je flyer en passend bij jouw huisstijl.
  4. Call to action. Welke actie van de lezer wil je zien?

Het zijn wellicht open deuren maar wij zien helaas toch nog vaak flyers die niet aan al deze voorwaarden voldoen met als gevolg dat de response tegenvalt.

een flyer ontwerpen

Voordat je begint met het ontwerpen van de flyer, moet je eerst bepalen wat de boodschap zal zijn. Zorg ervoor dat de tekst makkelijk te lezen is, maar overweldig je lezers niet met te veel informatie. Overweeg om vragen, uitspraken en eenvoudige, duidelijke woorden te gebruiken om de aandacht van mensen te trekken. Gebruik ook afbeeldingen om de flyer te laten opvallen. Het gebruik van een goede mix van deze elementen helpt je om jouw flyer te laten opvallen.

flyers

Plaats ten eerste niet alle informatie in één groot tekstblok. Lezers houden niet van te lange teksten. Gebruik designelementen om de tekst in vlakken te verdelen en het zo voor de leze makkelijker te maken om de tekst snel te scannen.

een flyer ontwerpen

Als je van plan bent om een flyer voor je bedrijf af te drukken, is de eerste stap het kiezen van het juiste formaat, materiaal, oplage en de eventuele afwerking. Bij mooze.nl kun je flyers bestellen in meer dan 35 verschillende formaten dus er is altijd een formaat dat past bij jouw boodschap. Een van de meest gekozen formaten is A5. Een andere keuze is het materiaal, denk hierbij ook aan gewicht, structuur en afwerking vaak kiest men voor een 135 of 170 grams papier met een matte of glanzende uitstraling. Omdat flyers vaak in een grotere oplage besteld worden, wordt een flyer bijna altijd in offset gedrukt. Zorg ervoor dat uw foto’s en illustraties altijd een hoge resolutie hebben en stel de beeldkwaliteit in op 300 dpi. Kijk hier bij de werktekeningen en klik op flyers, .

een flyer drukken

Als u wilt dat uw flyer door prospects en klanten wordt opgemerkt, moet u weten hoe u deze goed kunt ontwerpen. Het ontwerpen van een flyer is relatief eenvoudig, maar er is wel strategie nodig. Een succesvolle flyer heeft een specifieke inhoud en stijl. Het opnemen van opvallende kleuren kan helpen de aandacht op uw flyer te vestigen. Opvallende kleuren moeten natuurlijk wel passen bij uw merk en doelgroep. Denk bij het kiezen van de kleuren aan wat uw flyer onderscheidt van de rest.

Zorg er bij het ontwerpen van uw flyer voor dat u niet meer dan twee verschillende lettertypen gebruikt. Zorg er verder voor dat je rondom minstens een marge van 5 mm. aanhoudt en rondom minimaal 3 mm. afloop in verband met het snijden. De laatste stap is om je flyer goed te controleren op fouten en om ervoor te zorgen dat alles er goed uitziet. Met onze configurator kun je daarna eenvoudig en snel de flyers bestellen en het drukbestand uploaden. Onze drukkers zorgen er daarna voor dat je jouw bestelling snel in huis hebt. Wil je een gevouwen flyer kijk dan bij folders.

neem contact op

Hoewel wij bij mooze.nl elke dag ons best doen om jouw online ervaring nog beter te maken, kan het natuurlijk zijn dat er ergens iets misgaat. Wij hopen dat je ons daarop wilt wijzen en wij zorgen altijd voor een passende oplossing. Mail je opmerkingen, vragen of kritiek naar mail@mooze.nl, reageren kan via het online formulier op onze website of neem via de live chatfunctie – die je rechtsonder op elke webpagina vindt – contact met ons op.

Geef een antwoord