Hallo moozer!

Waar wil je meer over weten?

Wat houdt de gratis bestandscontrole in?

Na je bestelling bij mooze worden de geleverde bestanden gratis gecontroleerd. Dat wordt regelmatig benadrukt op de website, maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Wat wordt er gecontroleerd en wanneer wordt een bestand goed- of afgekeurd?

Op het moment dat er een bestelling plaatsvindt stuurt de klant zijn of haar bestand(en) mee die gedrukt moeten worden. Als de bestelling hier binnenkomt wordt de bijlage geopend door de orderbegeleiders die bekijken of het bestand voldoet aan een aantal eisen om een optimaal resultaat uit het drukwerk te krijgen. Zij keuren dit dan goed of af.

De orderbegeleiders en ordermanagers zijn gespecialiseerd in het bewerken en/of het opmaken van documenten voor drukwerk en kijken na of deze bestanden drukklaar zijn. De reden hiervan is dat mooze alleen kwalitatief hoogwaardig drukwerk de deur uit stuurt. Zowel jij, als mooze, willen graag dat de kleuren helder zijn, afbeeldingen scherp en de inhoud goed wordt afgesneden. Het verspreiden van mooi drukwerk is voor ons minstens net zo belangrijk als dat het voor jou of jouw klant is!

Wat gebeurt er tijdens een bestandscontrole?

De orderafdeling is geheel verantwoordelijk voor het keuren van jouw bestanden die gedrukt zullen gaan worden.

Waar worden mijn bestanden op afgekeurd?

De meest voorkomende situaties waarop wij een bestand zullen afkeuren, zijn:

  • Er worden RGB-kleuren gebruikt in plaats van CMYK-kleuren
  • De omranding van het bestand heeft geen afloop (ook wel bleed genoemd) van minimaal 3 millimeter
  • De tekst(en) en/of afbeelding(en) hebben een te lage resolutie; minder dan 300 DPI
  • het PDF-bestand is niet opgeslagen in de juiste versie; PDF 1.3

Wij zullen kleine aanpassingen zelf doen, indien dit niet mogelijk is dan nemen we contact met je op. Hierbij geven we duidelijk aan wat er niet correct is, om zo tot een goed resultaat te komen.