Flyers zijn een goede en voordelige manier om je boodschap onder een groot publiek te verspreiden. Bij het maken van flyers moet je ervoor zorgen dat deze informatie bevat die voor jouw doelgroep belangrijk is. Daarnaast is de vormgeving van belang. Mooze geeft je tips om een pakkende flyer te maken voor je horecabedrijf.

Wil je een nieuw gerecht, een menu, een product, een evenement of een nieuwe dienst promoten? Of zoek je nieuw personeel voor je horecabedrijf? Dan is een flyer een effectief marketing- en promotiemiddel. Voor je de tekst schrijft, moet je eerst deze vragen stellen:

Flyer
  1. Voor wie maak je de flyer: wie is je doelgroep?
  2. Wat is je boodschap? Welk doel wil je bereiken?
  3. Bedenk een korte en opvallende kop. 
  4. Voeg een call to action toe. Welke actie wil je bewerkstelligen bij de lezer?
  5. Denk goed na over de vormgeving. Zorg dat de flyer past bij jouw huisstijl.

Bovengenoemde punten klinken wellicht als ‘open deuren’ maar bij Mooze zien we helaas toch nog vaak flyers die niet aan al deze voorwaarden voldoen met als gevolg dat de response tegenvalt. Daarom helpen we je met deze tips om een pakkende flyer te maken voor je horecabedrijf.

makkelijk te lezen tekst

Voordat je begint met het ontwerpen van de flyer, moet je eerst bepalen wat de boodschap is. Zorg ervoor dat de tekst makkelijk te lezen is, maar overweldig je lezers niet met te veel informatie. Overweeg om vragen, uitspraken en eenvoudige, duidelijke woorden te gebruiken om de aandacht van mensen te trekken. 

mix tekst en beeld

Gebruik ook afbeeldingen om de flyer te laten opvallen. Het gebruik van een goede mix van tekst en beeld helpt om jouw flyer te laten opvallen.

gebruik designelementen

Hoe ga je een flyer ontwerpen? Plaats niet alle informatie in één groot tekstblok. Lezers houden niet van te lange teksten. Gebruik designelementen om de tekst in vlakken te verdelen. Zo maak je het voor de lezer makkelijker om de tekst snel te ‘scannen’.

kies het juiste formaat

Als je van plan bent om een flyer voor je bedrijf te laten drukken, is de eerste stap het kiezen van het juiste formaat, het materiaal, de oplage en de eventuele afwerking. Bij mooze.nl kun je flyers bestellen in meer dan 35 verschillende formaten dus er is altijd een formaat dat past bij jouw boodschap. Een van de meest gekozen formaten is A5. 

bepaal het materiaal

Een andere keuze is het materiaal. Denk hierbij ook aan gewicht, structuur en afwerking. Een 135 of 170 grams papier met een matte of glanzende uitstraling wordt het meest gekozen. Omdat flyers vaak in een grotere oplage besteld worden, wordt een flyer bijna altijd in offset gedrukt. 

TIP: Zorg ervoor dat jouw foto’s en illustraties altijd een hoge resolutie hebben en stel de beeldkwaliteit in op 300 dpi. Kijk hier bij de werktekeningen en klik op flyers om ermee aan de slag te gaan.

vang de aandacht met kleur

Het gebruiken van opvallende kleuren helpt om de aandacht op jouw flyer te vestigen. Die kleuren moeten natuurlijk wel passen bij jouw merk en doelgroep. Denk bij het kiezen van de kleuren aan wat jouw flyer onderscheidt van de rest.

niet meer dan twee lettertypen

Zorg er bij het ontwerpen van jouw flyer voor dat je niet meer dan twee verschillende lettertypen gebruikt. Houd minstens een marge van 5 mm aan en rondom minimaal 3 mm. afloop in verband met het snijden van het papier.

controleer je ontwerp

De laatste stap is om je flyer goed te controleren op fouten en om ervoor te zorgen dat alles er goed uitziet. Met onze configurator kun je daarna eenvoudig en snel de flyers bestellen en het drukbestand uploaden. Onze drukkers zorgen er daarna voor dat je jouw bestelling snel in huis hebt.

Wil je liever een gevouwen flyer? Kijk dan bij folders.

neem contact op

Hoewel wij bij Mooze elke dag ons best doen om jouw online ervaring nog beter te maken, kan het natuurlijk zijn dat er ergens iets misgaat. Wij hopen dat je ons daarop wilt wijzen en wij zorgen altijd voor een passende oplossing. Mail je opmerkingen, vragen of kritiek naar mail@mooze.nl, reageren kan via het online formulier op onze website of neem via de live chatfunctie – die je rechtsonder op elke webpagina vindt – contact met ons op.